Medelåldern sjunker bland franchisetagare

21 år och på gång med franchise
24 augusti, 2018
Nytt koncept ställer ökade krav
31 augusti, 2018
Visa alla

Medelåldern för franchisetagare har sjunkit och av allt att döma är det en trend som håller i sig. Kan det finnas flera orsaker till detta än bara allt fler yngre företagare med brinnande intresse för den här typen av affärsmodell?

“Vi ser att fler aktörer satsar på yngre entreprenörer och att det är ett tecken på en fortsatt stark utveckling för franchise i Sverige. Det är samtidigt också ett tecken på att det är svårare och svårare för kedjorna att hitta duktiga franchisetagare och att man därför kraftigt breddar sin rekrytering. På sikt leder detta till att franchisetagare kommer kunna ställa högre krav på sina respektive kedjor i förhållande till frågor som leveranssäkerhet, avgifter och marknadsåtaganden” säger Love von Gertten, Biträdande Direktör på Sveriges Franchisetagare.