Costco på väg, större hot än Amazon

SFs Robert Dimmlich om franchisetagare och konkurs
21 november, 2018
NRF: Handeln fortsatt stark
14 januari, 2019
Visa alla

Costco, världens näst största lågpriskedja, ser ut att vara på väg till Sverige.
Kedjan har 700 varuhus spridda över hela världen, är betydligt större än både IKEA och H&M och finns redan så nära som på Island, där man 2017 öppnade sitt första varuhus i Norden.
Costco’s affärsmodell bygger på att kunderna blir medlemmar och betalar en årlig medlemsavgift för att få handla en mängd olika typer av varor väldigt billigt. Två veckor efter öppningen utanför Reykjavik hade 60 000 av total 350 000 islänningar tecknat medlemskap. Idag är enligt marknadsundersökningar 71% av landets invånare betalande medlemmar.
De främsta konkurrenterna på den svenska marknaden är stora lågprishandlare och dagligvaruhandlare som riktar sig mot storhandel. Mer om var i Sverige och när Costco kan komma att etablera sig i artikeln i Dagens Handel i länken nedan:

Läs mer här: