Vet du hur du bäst skyddar dig mot företagskapning?

Lyfta restriktioner!
16 september, 2021
Ny betalningsmetod
4 oktober, 2021
Visa alla

Photo av Mostphotos

En företagskapning kan drabba både företag och föreningar och innebär att någon på falska grunder skaffar sig rätt att företräda ditt företag. Ett exempel på företagskapning kan vara att en bedragare anmäler sig som styrelseledamot eller firmatecknare i ditt företag. Bedragaren kan då börja teckna avtal, beställa varor, tömma konton och agera för ditt företags räkning. Det bästa sättet att skydda ditt företag mot kapning är att skaffa en digital brevlåda. Fårdu ett meddelande från Bolagsverket via sms eller e-post om att det har kommit in en anmälan om ändring av styrelsen eller ny adress så gäller det att agera snabbt för att förhindra registrering av felaktiga uppgifter. Varningssignaler:Meddelande om styrelse- eller adressändring som företaget inte har anmält.Post som uteblir helt eller delvis.Utebliven leverans av varor.Kreditupplysning som du inte känner till.Orderbekräftelse eller faktura på saker som ni inte beställt.

Läs mer om hur du skyddar ditt företag hos https://www.verksamt.se/…/skydda-ditt-foretag-mot-kapning