Bluffakturor

Trött på bluffakturor? Låt oss ta över.

Fakturor utan avtalsunderlag:

Det är ofta fakturor som använder sig av namn och loggor som påminner om kända företag som Hitta.se eller Posten. Syftet är att du som företagare i hasten inte skall notera några konstigheter utan snällt betala.

Fakturor som följer efter att en avtalstalong skickats ut:

Avtalstalongen är som regel utformad som en blankett för adressuppgifter till en upplysningstjänst som t.ex Eniro, där du som småföretagare skall tro att du redan har uppgifter som bara skall uppdateras. När du uppdaterat så återkommer bluff-företaget med en faktura och hävdar att ni har ett korrekt avtal er emellan.

Konsekvenser för ditt företag

Att bestrida, det vill säga protestera mot det krav som bluff-företagen ställer, är oerhört viktigt och det skall ske så snabbt som möjligt. Redan när en ansökan om betalningsföreläggande registreras riskerar detta att bli en betalningsanmärkning hos kreditupplysningsföretagen vilket kan påverka framtida möjligheter att få exempelvis lån till förmånliga villkor för verksamheten.

Tjänsten

Tjänsten fungerar i korthet så här:
När du får en bluffaktura - det vill säga en faktura på en tjänst/produkt varken du eller någon medarbetare har beställt - så kontaktar du oss. Du kan också ha blivit lurad att ingå ett avtal under falska förespeglingar eller ingått ett avtal som utformats som ett erbjudande men dykt upp som en leverantörsfaktura.
Vi hjälper dig att bestrida fakturan i första ledet.
Om fakturan inte då krediteras, skickar du den till oss tillsammans med en fullmakt.
Sveriges Franchisetagare driver ärendet mot blufföretaget, Kronofogden och om nödvändigt hela vägen till Tingsrätten. Detta sker helt kostnadsfritt om du är medlem.

Prissättning

Tjänsten ingår i medlemskapet hos Sveriges Franchisetagare. Är du inte medlem betalar du en engångsavgift på 3500 kr exklusive moms. Kontakta oss här: