Vår styrelse

Vår styrelse består av fem medlemmar inklusive vår styrelseordförande,
alla med tung erfarenhet som franchisetagare inom olika branscher.

Tom Ohlsson


OKQ8

Ordförande

"Kontrollerad Franchise som Sveriges Franchisetagare har tagit fram ska hjälpa seriösa franchisegivare att sätta upp schyssta spelregler. Det blir vår utmaning i fortsättningen att få folk att förstå vad det är och vikten av att använda sig av det. Lagstiftningen för franchise är närmast icke-existerande så begreppet Kontrollerad Franchise/vitlistning av franchiseavtal ska vi se till att etablera."

Terese Lord


COOP

Ledamot

”Ökad trygghet och lönsamhet -
blir du medlem så får du det. Avgiften är låg och man får väldigt mycket för de pengarna. Till att börja med har vi tjänsten Avtalsgranskning som inte bara är nödvändig för franchisetagarens ekonomiska säkerhet utan också ofta leder till förhandling av villkoren med resultat direkt i fickan.”

Kurt Pettersson


Svensk Fastighetsförmedling

Ledamot

"Bristen på en bra skyddsmekanism för den svagare parten i franchise-
relationen gör det oerhört viktigt med en fungerande franchisetagar-
förening. Det leder till vinst för alla. Franchisegivarna vill ha franchise-
tagare som är pålästa, kunniga och drivna, då fungerar deras koncept som bäst. Vår organisation finns där och stöttar hela vägen."

Henrietta Sigvardsson


Polarn & Pyret

Ledamot

"E-handeln äter utav vår butiksomsättning och vi behöver få fram moderna kontrakt. De flesta franchisegivare inser att branschen utvecklas men förstår inte att kontrakten måste utvecklas de med. Det viktigaste för mig just nu är uppdaterade franchiseavtal som följer den rasande snabba omnichannelutvecklingen."

Håkan Esberg


Specsavers

Ledamot

"Den långa erfarenheten SF har, och insikten i hur fungerande avtal ska se ut, gjorde att jag kunde känna mig trygg i, att det avtal jag skrev på var något jag skulle kunna leva med över tid. För egenföretagare är det viktigt att få fokusera på verksamheten för att den i längden ska kunna vara lönsam. SF ger de rätta förutsättningarna för just det."