Vår styrelse

Vår styrelse består av fem medlemmar inklusive vår styrelseordförande,
alla med tung erfarenhet som franchisetagare inom olika branscher.

Ashkan Kasbi


Ordförande

"Franchise är ett utmärkt sätt att skapa sig ett yrke och en karriär, man får tillgång till erfarenhet och kommer snabbt på fötter som företagare. Men det finns fällor man kan ramla i, invandrare och unga hamnar lätt just i sådana. Utan avtalsgranskning innan påskrift är det snarare regel än undantag att det blir problem. Vi brinner för den svagare parten i relationen och representerar endast franchisetagare."

Terese Lord


COOP

Ledamot

” Ökad trygghet och lönsamhet - du blir medlem och får det. Avgiften är låg och man får väldigt mycket för de pengarna. Till att börja med har vi tjänsten Avtalsgranskning som inte bara är nödvändig för franchisetagarens ekonomiska säkerhet utan också ofta leder till förhandling av villkoren med resultat direkt i fickan.”

Kurt Pettersson


Svensk Fastighetsförmedling

Ledamot

"Bristen på en bra skyddsmekanism för den svagare parten i franchiserelationen gör det oerhört viktigt med en fungerande franchisetagarförening. Det leder till vinst för alla. Franchisegivarna vill ha franchisetagare som är pålästa, kunniga och drivna för då fungerar deras koncept som bäst. Vår organisation finns där och stöttar hela vägen."

Karin Nordigårds


Make Up Store

Ledamot

" Jag fick personligen förhandlingshjälp när jag skulle skriva på mitt franchiseavtal och tillgång till erfarenhet är otroligt viktigt när man startar upp. Det kan finnas punkter man själv inte sett som kan förhandlas om till ens fördel. Många blivande franchisetagare skickar in sina avtal för granskning och får detaljerade förslag till förbättringar”

Tom Olsson


OKQ8

Ledamot

"Kontrollerad Franchise som Sveriges Franchisetagare tagit fram ska hjälpa seriösa franchisegivare att sätta upp schyssta spelregler. Det blir vår utmaning i fortsättningen att få folk att förstå vad det är och vikten av att använda sig av det. Lagstiftningen för franchise är närmast icke-existerande så begreppet vitlistning ska ligga i var mans mun."