Utbildningsresa 2022


2022 års utbildningsresa går till härliga Cypern!

Vi reser tillsammans med VING till Sunwing Sandy Bay Beach som blir vårt hem den 19-26 september.

Anmäl dig via formuläret som du fyller i, sparar ner och mailar till catarina.lindberg@sverigesfranchisetagare.se

Till ANMÄLNINGSFORMULÄRET:

Utbildningsinnehåll

Programmet för 2022 års utbildningsresa är på väg att fastställas. Klart är att innehållet kommer att ge dig som franchisetagare viktig kunskapspåbyggnad som du kan ta med dig direkt in i verksamheten. Med oss reser skickliga föreläsare och det blir även i vanlig ordning gott om tillfälle att utbyta erfarenheter med andra franchisetagare. Programmet för 2021 års uppskjutna resa såg ut som nedan. Vi kommer att uppdatera det inom kort med 2022 års program men låter det stå kvar som en indikation på hur vår utbildning på resor brukar se ut.

Rekrytering

Idag vittnar många om svårigheter med att attrahera och rekrytera rätt medarbetare. Många upplever det svårt att skapa engagemang hos medarbetare och få till rätt beteenden i vardagen. Detta är en strategiskt viktig fråga för att vara fortsatt konkurrenskraftiga. Både som verksamhet och som arbetsgivare. Under en heldags workshop tillsammans med Assessio kommer vi titta på vår branschs utmaningar de kommande fem åren och tillsammans definiera vad dessa utmaningar ställer för krav på vårt ledarskap. Genom interaktiva metoder kommer vi definiera kritiska fokusområden i vårt ledarskap och hos våra medarbetare. Slutligen kommer vi knyta ihop dessa insikter i konkreta metoder för att attrahera, rekrytera, utveckla och behålla våra medarbetare och ledare.

Emma Engebretzen har mer än 10 års erfarenhet av att arbeta med utvecklande ledarskap. Hon är idag affärsområdeschef på Assessio och arbetar både operativt med sitt eget ledarskap men även som konsultativt stöd åt organisationer när det kommer till att utveckla sitt ledarskap.

Hälsa

Din hälsa är viktig av så många skäl, bland annat för att du ska orka prestera mer såväl på jobbet som i vardagen.
Alla förstår vi att det är bra att röra på sig men många av oss skulle vilja röra på sig mer, precis som att de flesta som röker vill sluta och att många överviktiga vill gå ned i vikt. Är det då inte bara att göra slag i saken? Om det ändå vore så enkelt, vår motivation behöver tränas, utmanas och underhållas precis som vår kondition.
Med grunden i vetenskaplig forskning kryddat med evolutionsteori och egna erfarenheter ökar läkaren och träningsinstruktörsutbildaren Anders Södergård förståelsen för hur vår hjärna fungerar och varför den är så svår att besegra. Under ett föredrag utöver det vanliga får du med dig enkla verktyg för att åtminstone emellanåt lyckas övervinna den.

Arbetsrätt


Efter succén under utbildningsresan i Athen 2018 så följer vi 2021 upp med Mirjam Olofsson för att få mer insyn i Arbetsrätt. Vad får du göra med anställda och vad är strängt förbjudet? Under dagen kommer Mirjam Olofsson, biträdande jurist som arbetar med arbetsrätt, att göra oss bekanta med svensk arbetsrätt och vad man som arbetsgivare särskilt ska tänka på vid anställningens inledande och upphörande. Vi går bl a igenom vad man ska tänka på vid rekrytering och vid upprättande av anställningsavtal, vilka regler som finns kring de olika anställningsformerna, vad som utgör saklig grund för uppsägning av en anställning och hur man faktiskt går tillväga för att som arbetsgivare avsluta en anställning.

Utöver sådana frågor som kan uppstå vid inledande och avslutande av en anställning kommer vi också gå igenom vanliga frågor som kan uppstå under en anställning och hur man som arbetsgivare hanterar problem och misskötsel under pågående anställning som inte nödvändigtvis är grund för uppsägning eller avsked.

Detta pass blir en delvis repetition och delvis en fördjupning utifrån den genomgången som skedde i Athen, där vi skall dyka djupare i frågor kring anställning, rehabiliteringsskyldighet, föräldraledighet, misskötsamhet och mycket mer.

Hälsa och Träning

Som en extra möjlighet till våra resedeltagare kommer vi att upprepa succén från förra året i Kroatien och erbjuda träningspass med Doktor Anders Södergård och Lili Prez. Passa på att få träna lite extra på resan eller kom igång från start!

Branschanalys

Sveriges Franchisetagares tjänstemän Love von Gertten och Olle Janrik kommer att ge branschförbundets syn på utvecklingen inom franchise och vilka utmaningar man kommer stå framför som franchisetagare under 2020-talet.

Välkommen med till Cypern med Sveriges Franchisetagare!