Christer Olssons succé på Rhodos

september 20, 2023

Känd som en av Sveriges mest attraktiva och uppskattade föreläsare, kom Christer Olsson till vår utbildningsresa på Rhodos för att dela med sig av sina kunskaper kring ledarskap och kring livet.

Sällan ser man en föreläsare som, med ett heldag framför sig, helt väljer bort att använda powerpoint eller någon form av digitala hjälpmedel. Men det var en man och hans röst som beträdde huvudscenen nere i Kallithea på Rhodos under tisdagen.

Christer Olsson har gjort sig känd som en av landets mest populära föreläsare, med många år bakom sig av ledarskapscoachning på den högsta nivån – och har dessutom författat ett antal böcker trots sin dyslexi.

För Sveriges Franchisetagares medlemmar och systerföreningen OSS berättade han om hur han arbetat med att coacha olika företagschefer. Han menade att på många sätt så är det ofta basala saker som utgör stora hinder, även i de största företag.

Relationer på arbetsplatsen

Som exempel nämnde han hur vi agerar i relation till varandra i organisationer. Vi säger utåt att vi känner varandra, men i de allra flesta fall känner vi endast till varandra. Luckorna måste vi därför konstant fylla i med spekulationer om vad de andra tycker och tänker på arbetet. Vi säger att vi arbetar tillsammans, men i många fall så arbetar vi bara samtidigt. Många av dessa problem kan lösas med enkla medel.

Där marknaden fyllts av bergsklättring, flodränning och RIB-båtar så menade Christer att den effektivaste lösningen i många fall är övningar där man lägger mycket tid på att öppna upp sig om sin egen bakgrund, sina egna värderingar och intressen. Helt enkelt att lägga mycket tid på fördjupade självpresentationer, som gärna får vara under lång tid och som kan borra ned förbi de tidiga lagren av den yta vi själva vill visa upp. Först därefter kan vi börja förstå varandra och kunna samarbeta på riktigt.

Sveriges Franchisetagare – ett tillsammansprojekt

Christer pratade också mycket om “Tillsammansprojektet”, där vi som företagare och individer lärs upp till att själva konstant behöva vara starka och stå på egna ben. Men där vi som människor i slutändan alltid kommer ha begränsningar, och där vi är gjorda för att samarbeta med andra – oavsett vilken post vi sitter på i en organisation. Därför var det såklart extra fantastiskt för både Christer och deltagarna att vi som var där var från Sveriges Franchisetagare. Själva definitionen av ett Tillsammansprojekt.

För mer information om vår eminente föreläsare, klicka in dig på Christer Olssons egen hemsida:

 

Christer Olsson med Sveriges Franchisetagare på Rhodos

Bli medlem

Som medlem får du tillgång till en mängd olika förmåner såsom rådgivning, avtalsgranskning, förhandlingar och problemlösningar. Dessutom får du tillgång till många olika ramavtal och möjlighet att delta i utbildningsresor.